DD ss24

About us

TRADITION MEETS MODERN REFINEMENT

Twaalf jaar geleden zijn we Dutch Dandies gestart omdat we wat misten. Geraffineerd vakmanschap, maar met een knipoog. Hoogwaardig met oog voor detail, maar niet té hoogdravend.  

Dutch Dandies staat symbool voor avontuurlijk leven, ambacht en onconventioneel. Zeg maar de dandy van vroeger, anno nu. Net zoals bij ons valt jouw oog ook op duidelijke kleurtinten, scherpe lijnen en weet je op welke details van een pak je moet letten. 

We doen dit door het perfecte midden te vinden tussen een Londense Saville Row cut met Italiaanse stoffen en precies genoeg Nederlandse eigenwijsheid.  De ‘Dutch Dandy’ is dan ook niet die extravagante en weelderige dandy van vroeger. Nee, hij kiest voor klassieke tailoring met durf. Digitaal meets analoog. Onze made-to-measure collectie is innovatief, persoonlijk en gedurfd. Want, als we eerlijk zijn, zijn we het liefst allemaal een beetje bijzonder… 

We streven naar de hoogste normen, terwijl we jong talent koesteren en de persoonlijke groei van onze medewerkers verder stimuleren. Dutch Dandies moedigt iedereen aan die initiatief durft te tonen en buiten de gebaande paden gaat, omdat we geloven dat we alleen kunnen verbeteren door onze eigen weg te vinden. 

DD SS24
DD SS24
DD SS24

Onze collecties balanceren dan ook precies op de lijn tussen flamboyant en subtiel. Geen botsing van uitersten, maar juist een uitgebalanceerde mix. We doen dit met een niet aflatende drive, vakmanschap, flair en net genoeg bravoure. Zoekend naar het beste, zonder compromissen. Iets dat klasse en stijl ademt, maar altijd toegankelijk blijft. Van smart casual tot formal wear. 

Onze collectie bestaat uit een compleet aanbod van colberts, unconstructed jasjes, chino’s, overhemden, polo’s, truien en schoenen. Items die we met zorg creëren, gemaakt van stoffen die we eigenhandig twee keer per jaar in Milaan selecteren en dicht bij huis produceren. 

Het resultaat is een zelfverzekerde en comfortabele collectie. Zonder overbodige franjes, maar met subtiele details voor een functioneel en geraffineerd effect. Zo hebben we dit voorjaar en zomer stijlvolle items in lichte kleuren en luchtige luxe linnen blends, aangevuld met zomers corduroy in linnen-katoen van de Italiaanse wever Solbati.

We vullen het aan met zachte t-shirts en polo’s. Of overhemden in jersey en pique, voor een comfortabele fit met een luxe twist. Draag het met een jasje en bijvoorbeeld de gelimiteerde Dandies x DENHAM jeans met daaronder een sneaker uit de Dutch Dandies by Greve collectie en je bent klaar. Perfect voor de tijd waarin we nu leven. Waarin je binnen no-time moet kunnen wisselen tussen formeel en casual. Een gepolijste maar niet te stijve look die je moeiteloos van kantoor naar happy hour brengt. 

Interested in Dutch Dandies for your store?

Neem contact op met onze agent, Marcel Jansma, ervaren salesdirector bij diverse modemerken en nu zelfstandig sales agent voor Dutch Dandies.

Sales:
Marcel Jansma
0031 (0) 654970103
FashionLab Agencies
info@fashionlabagencies.nl

Atrium House of Brands
De Ooyen 15b
4191PB
Geldermalsen
sales@atriumhouseofbrands.com

DD SS24

EYE FOR DETAIL

Arrow right thin
DD SS24

COLLABS

Arrow right thin
DD SS 24 pantalons

SUSTAINABILITY

Arrow right thin