Close up van Dutch Dandies by DENHAM jeans labels

Dutch Dandies by DENHAM

HIGH-QUALITY JEANS

DENHAM The Jeanmaker behoort tot de beste als het gaat om de mooiste en meest authentieke jeans. Begonnen aan de Amsterdamse grachten, maar inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Het Amsterdamse merk is dan ook dé uitgelezen kans om je net even wat anders te geven dan de jeans die je al seizoen na seizoen koopt. Met die welkome twist die de gelimiteerde Dutch Dandies x DENHAM de ultieme jeans maakt. Een musthave voor in je kledingkast.

Jason Denham richtte het merk op in 2008. Daarvoor had hij zijn sporen al verdiend in de modewereld, maar hij wilde iets anders. Zijn eigen signature label. Bij DENHAM pakten ze het net wat anders aan. Niet na wat succes direct de Verenigde Staten bestormen, maar populair worden in Japan. En ‘Big in Japan’ werden ze. Stevig omarmd door de lokale jeans-obsessievelingen en nog steeds is het hun nummer één markt.

Inmiddels is het 50-man sterke DENHAM uitgegroeid tot een compleet merk voor zowel mannen als vrouwen. Er stroomt zo ongeveer blauw bloed door Denham’s aderen, want de jeans worden op een bijna sartoriale wijze gemaakt. We zagen daarom in DENHAM de ultieme Nederlandse partner om een jeans mee te maken, want als je één van onze colberts, shirts of truien draagt, dan zit daar vast wel eens een jeans onder.

Donkere wassing Dutch Dandies by DENHAM jeans
Lichte wassing Dutch Dandies by DENHAM jeans

We kiezen voor het slimfit Razor-model in twee wassingen. Een slank silhouet, maar wel een gemakkelijke pasvorm door een mix van katoen en elastan. Als je ons een beetje kent, dan plakken we er niet zomaar ons label op. We hebben een aantal speciale details toegevoegd om ‘m Dutch Dandies-waardig te maken. Zoals twee steekzakken – dus ook te dragen als chino – speciale lettering op de knopen en geweven door de vooraanstaande Italiaanse denim wever Candiani.

OTHER COLLABS

Close up Dutch Dandies x Greve shoe

Greve

SHOES FOR GENTLEMEN
Arrow right thin
Gin 1689 close up

GIN 1689

BORN FROM TRADITION
Arrow right thin