Dutch Dandies Drip & Dry pak

Washable Suit

Ben jij altijd al op zoek naar een pak die je zelf kunt wassen in plaats van dat je hem naar de stomerij moet brengen? Wij bieden een wasbaar pak aan! Lees er op deze pagina alles over!

Drip & Dry

Het wasbare pak van Dutch Dandies is hét perfecte pak voor aankomend seizoen. Zo hoef jij jouw nieuwe pak niet naar de stomerij te brengen maar kun je hem zelf wassen. Daarnaast zit het pak erg comfortabel en kreukt niet tijdens het dragen.

Het Drip & Dry pak heeft daarnaast de volgende kenmerken:

  • Gemaakt van 100% merino wol;

  • Licht in gewicht door fijne garens (super 120's);

  • Ademt en heeft een natuurlijke rek;

  • Past zich aan de omgevingstemperatuur aan (thermo control);

  • Wasbaar op 30 graden;

  • Droogt snel en hoeft alleen bijgestreken te worden;

  • Wordt geleverd met een waszak waarin je het pak kunt wassen.

Shop het wasbare pak

Zo was jij je pak in de wasmachine

Bij het Drip & Dry pak ontvang je een speciale waszak, hierin kan je jouw pak wassen in de wasmachine. De waszak helpt om de vezels van de stof te beschermen in de wasmachine. Gebruik een koud programma, het liefst 30 graden of een wol wasprogramma. Was met een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Poederwasmiddelen kunnen namelijk vlekken achterlaten op gekleurde kledingstukken. Centrifugeren is niet nodig, of gebruik maximaal 400 toeren.

Drogen op een hanger

Laat je schone was liefst niet te lang in de wasmachine liggen, maar droog je pak ook absoluut niet in de droger! De hitte van de droger kan de vezels van de stof beschadigen. Hang na het wassen liever je jasje op een stevige hanger, zo behoud je de pasvorm van je pak en voorkom je onnodig kreuken van de stof. Je pantalon hang je op aan de broekrand, zo droogt de pantalon het snelst en voorkom je dat het wol uitrekt. Door de lichtgewicht stof droogt je pak snel.

Even bijstrijken of stomen

Hoewel de stof kreukvrij is, kan het zijn dat er na het wassen wat kreukels in de stof zitten. Zeker wanneer het pak na het wasprogramma even in de trommel is blijven liggen. Je kan op een lage temperatuur je pak even bijstrijken. Ook kan je je pak op de hanger hangen en het stoom van de strijkijzer van een afstandje zijn werk laten doen.