Illustratie door Hilbrand Bos, Riva

Persbericht: Riviera style geeft kleur aan Dutch Dandies SS22

Dutch Dandies gaat voor kleur in de SS22 collectie. De designs refereren losjes aan de Riviera style, zoals we die wel kennen uit de jaren 50 en 60. Denk aan hippe cocktailparty’s aan de Côte d’Azur en La Dolce Vita in Portofino. Of, anno nu en dichter bij huis: in Bloemendaal aan zee of in je eigen achtertuin.

Volgend jaar mogen we écht uitgaan van een zomer vol feestelijke uitstapjes en stijlvolle flaneersessies. De optimistische, zonnige stijl van de nieuwe voorjaars- én trouwcollectie van Dutch Dandies sluit hier perfect op aan.

Opvallende, maar zachte tinten als mintgroen, lichtblauw, oudroze en peach geven een eigenzinnig karakter aan colberts, broeken en pakken - zeker als je die onderling combineert. Maar ook items in het meer neutrale lichtgrijs, navy en off-white passen hier goed tussen, voor wie het soberder wil houden. Witte shirts, polo’s en T-shirts zorgen voor een fris contrast in de outfits. In de trouwcollectie komt mintgroen ook terug, maar zien we ook groen, petrol, Napolitaans blauw en oudroze.

Illustraties outfits, ontworpen door Hilbrand Bos
Illustratie door Hilbrand Bos, outfits
Pochet, ontworpen door Hilbrand Bos

Wat het silhouet betreft, dat is bij veel colberts soepelvallend dankzij het gebruik van gewassen of gebreide stoffen. Dat losse beeld zien we ook terug in de minimale schoudervulling. Met de weer wat wijder wordende broeken, zowel bandplooi als drawstring, kun je een perfecte dressed casual-look creëren. Ook de bermuda’s zijn hier heel geschikt voor.  

De stoffen in de Dutch Dandies SS22 collectie bestaan vooral uit veel uni’s in jersey, katoenen structuren, katoen/linnen- en katoen/wolblends. Ook de corduroy in een lichte, zomerse kwaliteit keert terug in nieuwe kleuren en hier en daar duiken ruitmotieven op in de collectie. Comfort is key, en daarom zijn de meeste stoffen voorzien van elastaan óf hebben ze natuurlijke stretch.

Dit beeld wordt aangevuld met pastelkleurige knitwear. Longsleeve polo’s zijn er in katoen/linnen-blends en polo’s en crew neck-truien met korte mouwen in prima katoen. Polo’s met een doorlopende rij knopen kunnen ook als vest worden gedragen.

Bij de shirts zien we naast jersey fine piqué als verfijnd materiaal. Uni’s en kleine ruitmotieven domineren hier. Qua kragen voeren spread collars de boventoon, maar er zijn daarnaast variaties als pop over-shirts en shirts met een California collar – een boord dat uit één stuk stof bestaat waardoor het mooi blijft openstaan. Perfect voor wie graag dasloos gaat.

Bijpassende sneakers en loafers uit de Dutch Dandies SS22 collectie werden in samenwerking met Greve ontwikkeld.