Musthave van Nederlandse bodem

Persbericht - dinsdag 21 december 2021

Kijk iets verder dan de jeans die je uit gewoonte al seizoen na seizoen koopt. Dat snappen we wel, maar soms komt er iets langs dat net even die welkome twist geeft. We hebben de oplossing voor je in de vorm van een samenwerking tussen twee Nederlandse merken. De ultieme jeans is de nieuwe Dutch Dandies by DENHAM.

Het stijlvolle Nederlandse menswear label breidt zijn collectie uit met deze jeans, gemaakt door het Amsterdamse DENHAM. Voor de nieuwkomer: Jason Denham, de Britse eigenaar, richtte het jeansmerk op in 2008. Inmiddels is het uitgegroeid tot een compleet merk voor mannen en vrouwen, inclusief bovenkleding, tops, broeken en accessoires.

Er stroomt zo ongeveer blauw bloed door Denham’s aderen, met jeans die bijna op een sartoriale wijze worden gemaakt. Dutch Dandies was dan ook de uitgelezen partner om dit speciale Razor-model mee te ontwikkelen.

Lichte wassing Dutch Dandies by DENHAM jeans
Donkere wassing Dutch Dandies by DENHAM jeans

Het resultaat is een slanke, maar gemakkelijke pasvorm (katoen/elastan) met twee steekzakken. Op deze manier kan je ‘m ook als chino dragen. Met speciale details als het Dutch Dandies-logo op een steekzak en achterzijde en speciale lettering op de knopen. De limited edition Dutch Dandies x DENHAM jeans is er in twee wassingen en is geweven door de vooraanstaande Italiaanse denim wever Candiani.

Candiani werd opgericht in 1938, in een klein stadje net buiten Milaan. Waar nog steeds veel premium merken aankloppen voor hun denim. Ook trouwens één van de groenste en meest transparante wevers van dit moment die al hun materialen zo lokaal mogelijk verkrijgen, dus je bent verzekerd van duurzaamheid. Goed voor de dag komen door puur vakmanschap en ook nog eens met een schoon geweten. Een musthave voor in je kledingkast.