Dutch Dandies by Greve chelsea boots

Persbericht: Dutch Dandies by Greve

Persbericht - 15 november 2021

Essentiële Chelsea boot nú onderdeel van ‘DD by Greve’

De Chelsea boot is én blijft een vaste waarde in de mannenmode. Van slanke silhouetten tot stevige all-weather modellen. Sinds de opkomst van de schoen in het Swinging London van midden vorige eeuw, spot de schoen met trends. Een felbegeerde essential die Dutch Dandies nu presenteert in samenwerking met Greve.

Voor de nieuwkomer leggen we even uit wat de Chelsea boot officieel hoort te zijn. In de kern wordt het bepaald door twee belangrijke details: een enkelhoogte en een bovenwerk dat is gemaakt van twee stukken aan elkaar genaaid leer. Voor de volledigheid: het meest voorkomende silhouet heeft een paneel van elastiek dat de twee delen aan weerszijden verenigt.

Laat Dutch Dandies in samenwerking met schoenenmerk Greve nu net zó’n Chelsea boot hebben gemaakt. De twee Nederlandse kwaliteitsmerken hebben hun exclusieve ‘DD by Greve’ collectie uitgebreid met een Chelsea boot in drie kleuren: beige, cognac en donkerbruin.

Close up donkere Dutch Dandies x Greve Chelsea boots
Close up bruine Dutch Dandies x Greve Chelsea boots
Dtuch Dandies Chelsea Boots Cognac kleur

De eigen leest heeft een spitsere neus, waar de soepele genaaide lederen zool een goed loopcomfort biedt door de geïntegreerde rubberen loopzool. Met foam in het voetbed voor een aangename en zachte ondersteuning. De kalfslederen binnenvoering zorgt er dan weer voor dat de schoenen niet te warm of te koud zijn. De eigen ontwikkelde suède kleuren krijgen tenslotte nog een extra behandeling voor een rijke en luxe uitstraling.

De ‘collab’ met Greve Meesterschoenmakers startte in 2020 en bestaat uit een elegante schoenencollectie met onder andere suède loafers, sportieve sneakers en lederen monk gespschoenen. De nieuwe Dutch Dandies x Greve Chelsea boot kost €289,95.