DD ss24

Sustainability

MAKING A CHANGE

Bij Dutch Dandies realiseren we ons dat de mode-industrie een cruciale verantwoordelijkheid heeft om zijn werkwijze te verbeteren. Om niet alleen het milieu beter te beschermen door duurzaam te ondernemen, maar ook met een scherp oog kijken naar de mensen die in de industrie werkzaam zijn op een sociaal verantwoordelijke en ethische manier.  Zodat wij niet alleen zorg dragen voor de planeet, maar ook voor de mensen die ons maken tot wat we nu zijn.

De afgelopen jaren werken we bij Dutch Dandies toe naar een steeds hogere mate van duurzaamheid. Gebaseerd op verantwoordelijkheid en transparantie.

Het begint bij de bron, bijvoorbeeld onze wevers in Italië. Huizen als Vitale Barberis Canonico, Ferla en Marlane doen niet aan duurzaamheid omdat het de trend van nu is, maar omdat het diep is geworteld in de bedrijfscultuur. Van generatie op generatie.

Van een reductie in het geluidsniveau op de vloer, om het zo aangenamer te maken voor de werknemers, tot aan een vermindering van het waterverbruik en het hergebruiken van de warmte die vrijkomt tijdens productie.

Waar mogelijk gebruiken we leveranciers die hun katoen sourcen van het Better Cotton Initiative, gaan we voor een gerecycled alternatief als deze goed voorhanden is en is 90 procent van onze verpakkingen al gerecycled.

Omdat gerecyclede stoffen nog niet altijd zijn waar ze moeten zijn, kijken we naar wat we al wel kunnen doen. Zo kiezen we voor een efficiënte inkoop zodat we niet nutteloos produceren en vindt de productie plaats in Turkije in plaats van in Azië.

Dit zorgt natuurlijk voor een veel lagere carbon footprint, maar het geeft ons ook de kans om toezicht te houden op het productieproces. Minimaal twee keer per jaar gaan wij persoonlijk langs bij onze fabrieken. Niet alleen om de mate van eco-vriendelijk produceren in de gaten te houden, het menselijke aspect is net zo fundamenteel. Hierdoor ontstaan er nauwere relaties met onze leveranciers, waarvan vele kleine familiebedrijven zijn.

Want helaas hebben medewerkers in de kledingindustrie wereldwijd nog té vaak te maken met lakse sociale standaarden, lange uren, een laag loon, discriminatie en een onveilige werkomgeving.

Daarom doet Dutch Dandies zaken met enkel partners die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van milieu, mens en dier. Die werken volgens de regels van internationale arbeidsorganisaties. Zoals de meeste kledingbedrijven maken we natuurlijk niet onze eigen producten en bezitten we geen fabrieken die dat wel doen. We werken samen met andere bedrijven om de ecologische impact te beperken. We houden onze leveranciers én onszelf aan de hoogst mogelijke milieu- en sociale normen.

We zijn er nog lang niet, al zoeken we constant naar manieren om de materialen voor onze kleding op te waarderen. Met milieuvriendelijker en ethische keuzes. Vandaag en in de toekomst.

DD SS24

ABOUT US

Arrow right thin

EYE FOR DETAIL

Arrow right thin

COLLABS

Arrow right thin
DD SS24

CONTACT

Arrow right thin