Close up van Dutch Dandies by Greve geklede schoen

Dutch Dandies by Greve

SHOES FOR GENTLEMEN

Greve Meesterschoenmakers had in 1898 één missie. Oprichter Hermanus Greve wilde Nederlands meest stijlvolle en superieure schoenen maken. Missie geslaagd. Na een bescheiden schoenmakerij in het hart van Waalwijk, is Greve uitgegroeid tot één van de beste schoenmakers van het land. Met een rijk verleden waar ambacht, oog voor detail en handwerk cruciaal zijn. We werken sinds 2020 samen met de hofleverancier uit Brabant. Van een klassieke brogue of loafer tot aan een sportieve sneaker, maar altijd stijlvol. Een ideale toevoeging voor je garderobe.

Elke schoen wordt bij Greve met aandacht, liefde en vakmanschap gemaakt. Geen vluchtig productiewerk, maar enkel de allerbeste natuurlijke materialen en gemaakt met meer dan 120 jaar aan ervaring. Als je eenmaal het comfort en de pasvorm van Greve kent, dan wil je niet meer anders.

In Waalwijk kun je trouwens nog steeds terecht voor exclusief maatwerk, de collecties zelf worden in Portugal vervaardigd. Met een scherp gevoel voor stijl, comfort en duurzaamheid. Daarom zijn we trots op onze Dutch Dandies by Greve-collectie.

Deze loopt uiteen van sportieve sneakers tot een klassieke suède loafer en van lederen brogues tot monk gespschoenen. Check ook zeker die laatst gemaakt met waterafstotend hydro-velvet-velour. Je hebt dus geen excuus meer om ‘praktisch’ voor de dag te komen als het weer even tegenzit.

Dtuch Dandies Chelsea Boots Cognac kleur

Chelsea boots

Arrow right thin
Close up van Dutch Dandies sneaker

Sneakers

Arrow right thin
Close up van Dutch Dandies gespschoen

Geklede schoenen

Arrow right thin
Dtuch Dandies Loafer blauw en bruin

Loafers

Arrow right thin

"Elke schoen wordt bij Greve met aandacht, liefde en vakmanschap gemaakt. "

De nieuwste toevoeging is onze Chelsea boot. Een vaste waarde in de mannenmode sinds de opkomst van de schoen in het Swinging London van de vorige eeuw. Een essential die je niet mag missen.

Bij Dutch Dandies houden we nogal van de minutieuze details. En als je door deze site scrollt, jij waarschijnlijk ook. Onze collectie is namelijk geproduceerd volgens de Blake maakwijze. Voor de leek wil dat zeggen dat de stikdraad is te zien als je in de schoen kijkt. Waarmee de zool van binnenuit aan het bovenwerk is bevestigd. Hierdoor zijn onze Greve-schoenen soepel en kan de rand van de zool clean onder de schoen weggewerkt worden, waardoor ze slanker ogen.

OTHER COLLABS

Close up Dutch Dandies x Denham jeans

DENHAM

HIGH-QUALITY JEANS
Arrow right thin
Gin 1689 close up

GIN 1689

BORN FROM TRADITION
Arrow right thin