Dutch Dandies x Gin 1689

BORN FROM TRADITION

Een goede gin en een gedistingeerde fashionable look. Een foutloze en onweerstaanbare combinatie. Gin 1689 baseert zich op hetzelfde recept als de gin die Koning Willem III in 1689 meenam tijdens zijn reis naar Londen. De drank sloeg aan en werd een hit. Eén die nog steeds wereldwijd populair is. Bij ons vooral in de avonduren. Zoals elke Dutch Dandies-klant weten we wat er te halen is, dus als we iets bijzonders tegenkomen dan laten we dat niet zomaar gaan.

Met Gin 1689 hebben we daarom een speciale Dutch Dandies-sleeve gemaakt met daarin hun Dutch Dry Gin. Een fles die we selectief weggeven. Aan goede klanten bijvoorbeeld, maar er is ook een grote kans dat je ‘m hier wel vaker op de site terugziet. Wil je een fles winnen, hou het hier en op onze socials dus goed in de gaten.

Gin 1689 is in 2016 opgericht door twee Amsterdamse vrienden. Ze hoorden van het verhaal over Koning Willem III en wilden dezelfde gin maken. Gemaakt volgens het recept uit 1689. Wat volgde was een zoektocht die leidde tot de afdeling ‘Zeldzame Boeken’ in de British Library. Daar vonden ze één van de eerste gin-recepten. Alle ingrediënten stonden erop, maar het recept was versleuteld, zodat alleen leden van The Company of Distillers of London erbij konden. Voor dit soort verhalen leven wij.

Dutch Dandies x Gin 1689 wordt ingeschonken

Teruggekeerd naar Nederland werd de code gekraakt met behulp van één van de oudste stokerijen van Nederland. Het resultaat zie je hier. Genoeg geschreven, het beste is om het te ervaren. Zeker als het om gin gaat. We geven je vast een voorzetje met een recept van Gin 1689 zelf:

Voor een Amsterdam Dry Gin & Tonic neem je 25-50 ml 1689 Dutch Dry Gin en een flesje premium Indian Tonic Water (wij geven de voorkeur aan Fever Tree). Zorg voor wat ijs, het liefst een groot blok of een ijsbal in plaats van kleinere blokjes. Deze smelten langzamer en het oog wil ook wat. Maak het af door het glas te garneren met een sinaasappelschil. Enjoy!

OTHER COLLABS

Close up Dutch Dandies x Greve shoe

Greve

SHOES FOR GENTLEMEN
Arrow right thin
Close up Dutch Dandies x Denham jeans

DENHAM

HIGH-QUALITY JEANS
Arrow right thin